ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ JAMBONLU RULO ÇÖREK

Jambonlu rulo çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu rulo çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya veya 20 gr yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 200 gr rendelenmiş cheddar peyniri
  • 120 gr jambon

Jambonlu rulo çörek Nasıl Yapılır

Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Unladığınız tezgahta hamuru merdane yardımıyla dikdörtgen bir şekil elde edecek şekilde açın. Jambon dilimlerini hamurun uzun tarafına yerleştirerek üzerine rendelenmiş cheddar peynirini ekleyin. Hamuru rulo biçiminde sarın. Üç parmak genişliğinde keserek önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.