ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ İSTİRİDYE MANTARLI SEBZELİ BÖREK

İstiridye mantarlı sebzeli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstiridye mantarlı sebzeli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 soğan
  • 200 g istiridye mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 6~7 dal taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yufka

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

İstiridye mantarlı sebzeli börek Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğan ve mantarları tavada kavurun. Mantarlar suyunu çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kabak ve havucu jülyen, taze soğanları uzunlamasına doğrayıp ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyerek tatlandırın. Yufkalardan birini açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Geniş kısmına iç harcından yayın. Uzun rulo yapıp bir ucundan içe doğru sararak gül şekli verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.