ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ İSTİRİDYE MANTARLI SEBZELİ BÖREK

İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 soğan
  • 200 g istiridye mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 6~7 dal taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yufka

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

İstiridye Mantarlı Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğan ve mantarları tavada kavurun. Mantarlar suyunu çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kabak ve havucu jülyen, taze soğanları uzunlamasına doğrayıp ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyerek tatlandırın. Yufkalardan birini açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Geniş kısmına iç harcından yayın. Uzun rulo yapıp bir ucundan içe doğru sararak gül şekli verin. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!