ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI PRATİK TEPSİ BÖREĞİ

Ispanaklı Pratik Tepsi Böreği

Ispanaklı pratik tepsi böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Pratik Tepsi Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 ekmek hamuru

İç harcı için

  • 1 kg ıspanak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 g lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Arası için

  • 200 g eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • Susam ve çörek otu

Ispanaklı Pratik Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

  • Ekmek hamurunu hafif yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin.
  • İç harcı için ıspanakları yıkayıp suyunu süzün ve ince doğrayın. Zeytinyağını büyük bir tavada hafif ısıtın ve doğradığınız ıspanakları ilave edip hafif soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Lor peynirini ekleyip karıştırın.
  • Dinlenen ekmek hamurunu unlanmış tezgah üzerine alın. Elinizle silindir şekli verin ve 8 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi 15 cm çapında açın. Açtığınız bezelerden dört tanesini aralarına eritilmiş tereyağı sürerek yuvarlak bir fırın tepsisine alın. Üzerine hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Diğer dört bezeyi de aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Tam ortasını bir bardak yardımıyla yuvarlak işaretleyin ve bir bıçak yardımıyla etrafını eşit aralıklarla kesip kalan yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!