ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI DÜRÜM BÖREK

Ispanaklı Dürüm Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Dürüm Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yumurta

Ispanaklı iç malzeme için

  • 1 kg ıspanak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı krema
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 250 gr hellim peyniri

Üzeri için

  • 1 kahve fincanı susam

Ispanaklı Dürüm Börek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı iç malzeme için, ıspanakları yıkayıp suyunu süzün ve doğrayın. Soğanı soyup kıyın. 4 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı bir dakika kavurun. Ispanakları ilave edip 5-6 dakika kavurun. Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Peyniri rendeleyin ve ıspanaklı karışıma ilave edip karıştırın.

Bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtayı iyice çırpın.

Yufkaları üst üste serip her birinden 8'er adet üçgen elde edecek şekilde bölün.  Bir yufka parçasının üzerine sütlü karışımdan fırça ile sürün. ‹kinci yufka parçasını ilkinin üzerine serin ve onun da üzerine sütlü karışımdan sürün. Geniş kenarına 1 çorba kaşığı kadar ıspanaklı iç malzeme ekleyin. Rulo şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Sütlü karışımın üçte birini daha sonra kullanmak üzere ayırın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
 
Tepsideki hamurların üzerine fırçayla kalan sütlü karışımdan sürün. Üzerlerine susam serpin. Keskin bir bıçakla her hamurun üzerine şekiller çizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.