ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

Ispanaklı çıtır börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı çıtır börek tarifi için malzemeler

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı1 küçük soğan250 gr ıspanak yaprağı4 çorba kaşığı eritilmiş margarin3 yufka1 yumurta1 tutam muskat1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeynir100 gr beyazpeynirTuz
  • karabiber

Ispanaklı çıtır börek Nasıl Yapılır

 Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ispanakları yıkayıp bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Yufkalardan 12x12 cm.lik kareler kesip 16 kare yufka hazırlayın. 10 cm çapında 4 yuvarlak parça kesip kalan yufka parçalarını yarım cm.lik ince şeritler halinde kesin. Beyazpeyniri ufalayın.

Kare yufkaların üzerini fırça kullanarak eritilmiş margarinle yağlayın. 4 küçük tart kalıbını yağlayıp her birine 4 kare yufkayı üst üste yerleştirin. Kenarlarına ve dibine parmak uçlarınızla bastırarak çukurlaştırın.

Yumurtayı bir kâseye kırıp tuz, karabiber ve muskat ekleyin. İyice çırpın. Ispanağı ufalanmış beyazpeynir ve yumurta ile karıştırın. Karışımı tart kalıplarının içine paylaştırıp yufkaların sarkan kısımlarını üzerine çevirip kapatın. Üzerlerini yuvarlak yufka parçalarıyla kapatıp şeritler halindeki yufkaları da gelişigüzel tutamlar halinde yerleştirin. Kalıpları fırın tepsisine alıp 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.