ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ISPANAK KÖKLÜ VE ÇEÇİL PEYNİRLİ PRATİK PUF BÖREĞİ

Ispanak köklü ve çeçil peynirli pratik puf böreği

Ispanak köklü ve çeçil peynirli pratik puf böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanak köklü ve çeçil peynirli pratik puf böreği tarifi için malzemeler

  • 1 ekmek hamuru

İç harcı için

  • 150 g çeçil peyniri
  • 100 g haşlanmış ıspanak kökü
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Ispanak köklü ve çeçil peynirli pratik puf böreği Nasıl Yapılır

  • Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırın. Bezeleri teker teker yoğurun.
  • İç harcı için, çeçil peynirini bir kaseye alın. Üzerine ince kıydığınız haşlanmış ıspanak kökü ve ay çekirdeği içini ilave edip karıştırın.
  • Ayırdığınız bezeleri elinizle hafif bastırarak açın. İçlerine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik puf böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.