ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HAŞHAŞLI AMASYA ÇÖREĞİ

Haşhaşlı Amasya Çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Amasya Çöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5~6 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket (42 gr) yaş maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su

İç harcı için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Haşhaşlı Amasya Çöreği Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ayçiçeği yağı ile haşhaşı bir kasede karıştırın. Su ve sütü ılık olacak şekilde ısıtın. Maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Yoğurma kabına 5 su bardağı un alın. Tuz ve mayalı karışımı ekleyerek yoğurun. Altı bezeye ayırın ve her bezeyi unlanmış zeminde açın. Üç hamuru aralarına haşhaş karışımından sürerek üst üste dizin ve merdane ile açabildiğiniz kadar açın. Hamuru ortadan ikiye kesip yarısını diğerinin üzerine yerleştirin ve elinizle bastırarak tekrar açın. Hamurdan üç parmak genişliğinde şeritler keserek iki ucunu farklı yönlere doğru bükün ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp fırına yerleştirin ve kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!