ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ GÜLLAÇ BÖREĞİ

Güllaç Böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Güllaç Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz

Harcı için

  • 150 gr lor peyniri
  • 2 kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Güllaç Böreği Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları kaseye kırın. Ilık süt, tuz ve yağı ekleyip karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.
  • Güllaç yapraklarının yarısını iri parçalar halinde kırın ve aralarına hazırladığınız karışımdan dökerek tepsiye dizin.
  • Kırmızı biberleri ince şeritler halinde doğrayıp 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ile soteleyin. Lor peyniri, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Karışımı tepsideki güllaçların üzerine yayın. Kalan güllaç yapraklarını da kırarak ve sos ile ıslatarak üzerine kapatın.
  • Kalan sosu üzerine gezdirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Güllaç yapraklarını tatlı yapımında kullanmak istiyorsanız, Ramazan'ın şenlikçisi nefis cevizli güllaç tarifine göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.