ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ FESLEĞENLİ VE PEYNİRLİ BÖREK

Fesleğenli Ve Peynirli Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fesleğenli Ve Peynirli Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 60 gr yumuşatılmış tereyağı

Üzeri için

  • 3~4 dal taze fesleğen
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 150 gr beyaz peynir
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 yumurta sarısı

Fesleğenli Ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Un, şeker, tuz ve mayayı bir kapta harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp su, süt, ayçiçekyağı ve yumurtayı ekleyip 5 dakika yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru bezelere ayırın ve her bir bezenin üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Elinizi hamurun üzerinde yuvarlayarak incecik açın ve rulo şeklinde sarıp kendi etrafında dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip ortalarını hafif çukurlaştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş beyaz peynir, kaşar peynir ve kıyılmış fesleğeni karıştırıp hamurların ortasına paylaştırın. Domates ve biber dilimleri yerleştirip 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.