Fasulye Kavurmalı Börek

Müthiş lezzette bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Genellikle zeytinyağlı taze fasulye gibi sulu yemeklerde kullanılan fasulye; potasyum, kalsiyum, manganez ve fosfor bakımından zengindir. Hazımsızlığı gideren bu besin, sindirimin kolaylaşmasına da yardımcı olur. Bu kez fasulyeyi, nefis bir börek yapımında kullandık. Listedeki malzemeler hazırsa, fasulye kavurmalı börek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak okuyucularımız tarafından çok beğenilen ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Fasulye Kavurmalı Börek Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet yufka
- 500 g taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 5 adet yeşil soğan
- 2 adet yumurta
- 3 adet domates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 adet yumurta sarısı
Fasulye Kavurmalı Börek Nasıl Yapılır?
- Böreğin iç harcını hazırlamak için, önce fasulyeleri temizleyin ve ince ince doğrayın.
- Bir tavaya sıvı yağ koyun ve piyazlık doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından ince ince doğradığınız fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzu ve rendelenmiş domatesi ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. En son taze soğanı da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Yufkanın birini tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine hazırladığınız bu karışımdan sürün.
- Yufkayı ortadan ikiye bölün ve kenar kısmına fasulyeli harcı rulo olacak şekilde yayarak yufkayı sarın.
- Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve U şekline getirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Yufkaların üstüne yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?