ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ VE MANTARLI KESE BÖREĞİ

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği

Yemeklerinde mantar kullanmayı sevenler için, birbirinden lezzetli mantarlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr kuşbaşı kuzu
  • 7 mantar
  • 4 soğan
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı haşhaş

Etli Ve Mantarlı Kese Böreği Nasıl Yapılır?

  • Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Sivri biberleri doğrayın.
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı  tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin. Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün.
  • 4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin. Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birin küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  • Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!