Etli Muska Böreği

Etli Muska Böreği
24 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Muska Böreği için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 gr haşlanmış parça kuzu eti
  • 3~4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Etli Muska Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Haşlanmış et, küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika pişirin.
  3. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ile tatlandırın. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ekleyin.
  4. Yufkaları rulo yapıp 10 cm aralıkla kesin. Her bir parçayı açın ve etli malzemeden yufkanın uç kısmına yerleştirin.
  5. Muska şeklinde sıkıca sarıp uç kısmını ıslatarak yapıştırın. Kızgın yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  6. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo