ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ETLİ MUSKA BÖREĞİ

Etli Muska Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Muska Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 250 gr haşlanmış parça kuzu eti
  • 3~4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Etli Muska Böreği Nasıl Yapılır?

  • Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Haşlanmış et, küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika pişirin.
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ile tatlandırın. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ekleyin.
  • Yufkaları rulo yapıp 10 cm aralıkla kesin. Her bir parçayı açın ve etli malzemeden yufkanın uç kısmına yerleştirin.
  • Muska şeklinde sıkıca sarıp uç kısmını ıslatarak yapıştırın. Kızgın yağda altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!