ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ENGİNARLI İTALYAN BÖREĞİ

Enginarlı İtalyan Böreği

Enginarlı italyan böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı İtalyan Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 hazır yufka
  • 4 orta boy enginar (Temizlenip ayıklanmış)
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

Böreğin sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Enginarlı İtalyan Böreği Nasıl Yapılır?

  • Enginarları yıkadıktan sonra bir tencereye yan yana dizin. Üzerine 4 su bardağı sıcak su,limon suyu ve tuzu ekleyerek haşlanmaya bırakın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alıp süzün. (Eğer konserve enginar kullanacaksanız, haşlamanıza gerek yok.)
  • Bu arada, küçük bir kapta sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazır yufkayı tezgaha serin. Üzerine fırça ile hazırladığınız sostan sürüp, yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak büyük bir kare haline getirin. Sonra da yufkayı 4’e bölerek eşit büyüklükte 4 kare yufka elde edin. Öte yandan suyu süzülmüş ve soğumuş enginarları ya da konserve enginarları kesilmiş kare yufkaların tam ortalarına, oyuk kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin. Yufkaları 4 ucundan üzerine doğru katlayarak bohça şekli verin. Katlanan yerleri alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine yan yana sıralayın.
  • Yumurta sarısını küçük bir kasede çatalla iyice çırpın. Bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürüp çörekotunu serpiştirin. Yaklaşık 5 dakika önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, en az 30-35 dakika pişirip çıkarın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.