ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ EGE BÖREĞİ

Ege böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ege böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka

İç harcı için

  • 200 g mantar
  • 3 dal taze kekik
  • 3 dal fesleğen
  • Su teresi
  • Tarhun
  • 2~3 dal hardal otu
  • Yarım demet taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Susam
  • Çörekotu

Ege böreği Nasıl Yapılır

Küp doğradığınız mantar, ince doğradığınız kekik, fesleğen, su teresi ve hardal otunu bir kaba alın. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Süt, yumurta akı ve zeytinyağını geniş bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir kat yufka serip üzerine sütlü karışımdan gezdirin. İkinci yufkanın yarısını parçalara bölüp sütlü karışım üzerine serin ve sebzeli karışımı yayın. Üzerine yarım yufkayı kapatıp kalan sütlü karışımdan dökün. Son kalan yufka ile böreğin üzerini kapatın. Yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.