ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ÇITIR MİLFÖY BÖREK

Çıtır Milföy Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Milföy Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 kare milföy

İç harcı için

  • 2 kabak
  • 1 soğan
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı süt
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 50 gr ufalanmış ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı susam

Çıtır Milföy Börek Nasıl Yapılır?

Kabakların kabuğunu temizleyip rendeleyin. Süzgece alıp suyunu süzün. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Kabak ve soğanı bir kaseye alın. Yumurtalar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip çırpın. Mısır nişastasını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını süte ekleyip hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Kabaklı harç, ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış dereotu, çok az tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ufalanmış ceviz içini ekleyin. Kare milföyleri ortadan ikiye kesin. Merdaneyle üzerlerinden hafifçe geçerek açın. Dikdörtge parçaların bir tarafını pencere olacak ve kopmayacak şekilde enine 3 parçaya kesin. Bütün olan taraflara iç harcı paylaştırın. Kesik olan kısmı iç harcın üzerine kapatın. Kenarlarını parmak uçlarınızla sıkıca bastırarak kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, haşhaş, susam ve kırmızı pul biberi küçük bir kasede çırpın. Böreklerin üzerine bu karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!