ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ CEVİZLİ VE SOĞANLI BÖREK

Cevizli ve soğanlı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve soğanlı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından biraz az ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • 4 soğan
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 250 gr ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı

Cevizli ve soğanlı börek Nasıl Yapılır

Soğanları piyazlık doğrayıp kısık ateşte ayçiçeği yağında kavurun. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Ceviz içini iri kırıp soğana ilave edin. Bir yufkayı tezgaha yayın. Süt, ayçiçeği yağı ve yumurtayı çırpıp üzerine sürün. Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıca sarın. Yağladığınız fırın tepsisine şekil vererek yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı ayçiçeği yağı karışımı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.