Bulgurlu Ve Cevizli Börek

Bulgurlu Ve Cevizli Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bulgurlu Ve Cevizli Börek için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 15 gr margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 çorba kaşığı eritilmiş margarin
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
Bulgurlu Ve Cevizli Börek

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Soğanları soyup kıyın. Kızdırılmış margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Bulgur ve suyu ilave edip ocaktan alın. Bulgurun şişmesini bekleyin. Tuz, karabiber ve cevizleri de ekleyip harmanlayın.

Eritilmiş ılık margarin ile yoğurdu bir kasede karıştırın. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesip üzerlerine yoğurtlu margarin sürün. Uzun şeritlerin iki ucunu birleştirip ikiye katlayın. şeritlerin üzerine bulgurlu içi paylaştırın. Dökülmemesi için iki ucunu içeriye doğru katlayıp rulo şeklinde sarın.

Kalan yoğurtlu margarine yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurtalı karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bulgur yerine klasik cevizli börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo