ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BULGURLU VE CEVİZLİ BÖREK

Bulgurlu Ve Cevizli Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgurlu Ve Cevizli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 15 gr margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 çorba kaşığı eritilmiş margarin
  • 5 çorba kaşığı yoğurt

Bulgurlu Ve Cevizli Börek Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Soğanları soyup kıyın. Kızdırılmış margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Bulgur ve suyu ilave edip ocaktan alın. Bulgurun şişmesini bekleyin. Tuz, karabiber ve cevizleri de ekleyip harmanlayın.

Eritilmiş ılık margarin ile yoğurdu bir kasede karıştırın. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesip üzerlerine yoğurtlu margarin sürün. Uzun şeritlerin iki ucunu birleştirip ikiye katlayın. şeritlerin üzerine bulgurlu içi paylaştırın. Dökülmemesi için iki ucunu içeriye doğru katlayıp rulo şeklinde sarın.

Kalan yoğurtlu margarine yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurtalı karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Bulgur yerine klasik cevizli börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.