ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BRİOŞ

Brioş

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

23 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brioş Tarifi İçin malzemeler

30 brioş için

  • 125 gr margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı çöreotu
  • 1 çorba kaşığı susam

Brioş Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ilave edin. Mayanın üzerine ılık sütü ekleyip parmak uçlarınızla hafifçe ezin. Mayanın üzerine çevresinden un alarak sıvı bir hamur hazırlayın ve üzerini unla kapatın.

Unun üzerinde çatlaklar oluşuncaya kadar bekletin. Tekrar ortasını açıp yumurta, eritilmiş margarin, tuz ve limon kabuklarını ekleyip yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp nemli bezle örtün. Hamur iki misli oluncaya kadar oda sıcaklığından daha ılık bir ortamda bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış zeminde yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda galeta şekline getirin. Kendi etrafında sararak brioşları hazırlayın. Tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çöre otu serpip sıcak fırına verin. Altı-üstü pembeleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!