Beyaz Peynirli Ve Domatesli Kese Börek

Beyaz Peynirli Ve Domatesli Kese Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Beyaz Peynirli Ve Domatesli Kese Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 500 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 220 g tereyağı
  • 1/3 su bardağı buzlu su

Dolgusu için

  • 400 g kokteyl domates
  • 1 soğan
  • 50 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 g beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
Beyaz Peynirli Ve Domatesli Kese Börek

Nasıl Yapılır

Un, tuz ve tereyağı parçalarını mutfak robotunda ekmek kırıntısı gibi oluncaya kadar karıştırın. Hamur toparlanıncaya kadar azar azar su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın ve üzerine elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Buzdolabında bir saat bekletin. Hamurları unlanmış zeminde merdane ile 3 mm kalınlığında açın. 11 cm’lik kareler kesin ve yağlanmış muffin kalıplarının içlerine yerleştirin. 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Domatesleri ortadan ikiye kesip fırın tepsisine aktarın. Soğanı ince dilimleyip domateslere ekleyin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Beyaz peyniri uflayıp kekik yaprakları ile harmanlayın. Yarısını hamurların içlerine paylaştırın. Üzerine domates karışımını ekleyin. Kalan beyaz peyniri serpiştirip dört köşesini ortaya doğru kapatın. Yumurta sarısı ile suyu bir kasede karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo