ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU BÖREK

BEŞAMEL SOSLU BÖREK

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 500 g ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Çörekotu
  • 1 yumurtanın sarısı

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 25 g tereyağı
  • Tuz

Islatmak için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Beşamel soslu börek Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp Ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları doğrayıp ekleyin ve 5-6 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip un hafif sararıncaya kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip katılaşıncaya kadar pişirin. Ispanakları ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yufkaların üzerine Ayçiçek yağı ve süt karışımı sürüp ortadan ikiye katlayıp üçgen parçalara ayırın. Uç kısımlarına ıspanaklı harçtan yerleştirip kalın sigara böreği sarar gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!