ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BALKABAKLI BÖREK

Balkabaklı Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 kg un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • Ilık su
  • Tuz
  • Çörek otu
  • Ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 1 kg balkabağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp maya ve tuzu ekleyin. Azar azar ılık su ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru oda ısısında 30 dakika bekletin. Beş eşit bezeye ayırın. Böreğin iç harcı için balkabağını rendeleyin. Yumurtalar ve sütü bir kasede çırpın. Tuzla tatlandırıp kabağa ekleyin ve karıştırın. İlk bezeyi tepsiden daha büyük olacak şekilde açın. Yağlanmış tepsiye kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Balkabaklı harcı yufkanın üzerine yayın. Diğer bezeleri de yufka inceliğinde açıp buruşturarak iç harcın üzerine yerleştirin. Üzerine ayçiçek yağı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, pratik kabaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!