ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BAKLAVA YUFKASIYLA PATATESLİ BÖREK

Baklava Yufkasıyla Patatesli Börek

Baklava yufkasıyla patatesli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

24 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Baklava Yufkasıyla Patatesli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 g erimis¸ tereyağı
  • 1 su bardağı süt

İç harcı için:

  • 5 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için:

  • Çörek otu

Baklava Yufkasıyla Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

  • Patatesli harç için patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı rendeleyip az sıvı yağ ile kavurun, sonra kenara alın ve içine ezilmiş patatesi, ardından da diğer iç haç malzemelerini ekleyip karıştırın.
  • Sıvı yağ, erimiş tereyağı ve sütü karıştırın. 1 yufkayı alarak tezgaha serin, üzerine yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün. Diğer yufkayı da üzerine yerleştirin, yeniden yağlı karışımdan sürün. Bu işlemi 4 yufka olacak şekilde tekrarlayın.
  • Dördüncü yufkanın üzerine de yağlı karışımdan sürerek yufkayı ortadan yanlamasına ikiye bölün ve uç kısımlarına patatesli harç koyarak rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde parçalar keserek tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadara pişirin. Fırından aldığınız börekleri ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!