Baklava yufkasıyla patatesli börek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
24 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Baklava yufkasıyla patatesli börek tarifi için malzemeler
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 100 g erimis¸ tereyağı
- 1 su bardağı süt
İç harcı için:
- 5 orta boy patates
- 1 soğan
- 2 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için:
- Çörek otu
Baklava yufkasıyla patatesli börek Nasıl Yapılır
- Patatesli harç için patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı rendeleyip az sıvı yağ ile kavurun, sonra kenara alın ve içine ezilmiş patatesi, ardından da diğer iç haç malzemelerini ekleyip karıştırın.
- Sıvı yağ, erimiş tereyağı ve sütü karıştırın. 1 yufkayı alarak tezgaha serin, üzerine yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün. Diğer yufkayı da üzerine yerleştirin, yeniden yağlı karışımdan sürün. Bu işlemi 4 yufka olacak şekilde tekrarlayın.
- Dördüncü yufkanın üzerine de yağlı karışımdan sürerek yufkayı ortadan yanlamasına ikiye bölün ve uç kısımlarına patatesli harç koyarak rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde parçalar keserek tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadara pişirin. Fırından aldığınız börekleri ılık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!