ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ AYVANET

Ayvanet

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvanet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • 3 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Sos için

  • 30 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı pulbiber

Ayvanet Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kuru maya ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağ, süt, yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda iki misli kabarıncaya kadar bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın. Servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurdu dökün.

Tereyağını tavada eritip pulbiberi kızdırın. Yoğurdun üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!