ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ARNAVUT BÖREĞİ

Arnavut Böreği

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arnavut Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 300 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Arnavut Böreği Nasıl Yapılır?

  • Arnavut böreğini yapmak marifet ister! Aslında marifet sabır göstermek. Küçük bezelere ayırdığınız hamuru ince yufkalar şeklinde açabilmek böreğin püf noktası. 
  • Soğanı soyup kıyın. Patatesi soyup rendeleyin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırıp soğan, patates ve kıymayı kavurun.
  • Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika daha kavurun. Unu hamur yoğurma kabına alın. Sirke, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, yeterince su ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Hamuru 39 bezeye ayırın ve her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açtığınız yufkaları 13 adetlik üçer gruba ayırın.
  • 13 yufkanın aralarına sıvıyağ sürüp üst üste dizin ve oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın.
  • Diğer katları da aynı şekilde hazırlayıp son yufkanın üzerini yağlayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif bir versiyonu için, pazılı arnavut böreği tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!