ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ARNAVUT BÖREĞİ (PATRİYOT)

Arnavut Böreği (Patriyot)

Arnavut böreği (Patriyot)

Arnavut böreği olarak da bilinen patriyot, kıymalı iç harç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İsteğe göre peynir veya pazı da kullanılabilir. İnce açılan hamurun içi kıymalı harç ile doldurulur. Burgu şeklinde kapatılan arnavut böreği, özellikle kalabalık sofraların baş tacıdır. Malzemeleriniz hazırsa, patriyot böreği nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çin böreği ve boşnak böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arnavut Böreği (Patriyot) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 300 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Arnavut Böreği (Patriyot) Nasıl Yapılır?

  • Arnavut böreğini yapmak marifet ister! Aslında marifet sabır göstermek. Küçük bezelere ayırdığınız hamuru ince yufkalar şeklinde açabilmek böreğin püf noktası. 
  • Soğanı soyup kıyın. Patatesi soyup rendeleyin. 1 çay bardağı sıvı yağı tavada kızdırıp soğan, patates ve kıymayı kavurun.
  • Tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika daha kavurun. Unu hamur yoğurma kabına alın. Sirke, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, yeterince su ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Hamuru 39 bezeye ayırın ve her bir bezeyi 10 cm çapında açın. Açtığınız yufkaları 13 adetlik üçer gruba ayırın.
  • 13 yufkanın aralarına sıvı yağ sürüp üst üste dizin ve oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine kıymalı harcı yayın.
  • Diğer katları da aynı şekilde hazırlayıp son yufkanın üzerini yağlayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Arnavut Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamurların arasına sürmek için 1 buçuk su bardağı sıvı yağ ve tereyağlı karışım hazırlayın.
  • Bu karışımı hamur katlarının aralarına sürün. Fakat hamurun en üst kısmına sürmeyin.
  • Fırını önceden ısıtarak eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Eğer hamur kabarırsa, bir bıçak ile delik açarak içindeki havayı çıkartabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!