ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ACILI BÖREK

Acılı Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acılı Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Hamur için

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Acılı Börek Nasıl Yapılır?

Salça, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyonu bir kasede karıştırın. Sarımsağı rendeleyip ekleyin. Yumurta, yağ, süt, suyu geniş bir kapta karıştırın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirin. Bezeleri unlanmış zeminde ince açın ve acılı karışımı üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!