ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ YOĞURT SOSLU VE PATATESLİ TAVUK KÜLBASTI

> YOĞURT SOSLU VE PATATESLİ TAVUK KÜLBASTI
Yoğurt soslu ve patatesli tavuk külbastı
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurt soslu ve patatesli tavuk külbastı tarifi için malzemeler
  • 500 g tavuk külbastı
  • 5 adet taze patates
  • 200 g süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
Yoğurt soslu ve patatesli tavuk külbastı Nasıl Yapılır

  • Yoğurdu, tuzu, baharatı ve sıvı yağı bir kasede iyice karıştırın. Havanda ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tekrar karıştırın.
  • Patatesleri yıkayıp kabuğuyla birlikte ince ince dilimleyin.
  • Tavuk etlerini ve dilimlediğiniz patatesleri büyük bir kasede soslayın ve hazırladığınız sosu fırın tepisisine dizin.
  • 200 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.