Yoğurt Soslu Ve Patatesli Tavuk Külbastı

28 Aralık 2020 tarihinde güncellendi.
Yoğurt Soslu Ve Patatesli Tavuk Külbastı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Yoğurt Soslu Ve Patatesli Tavuk Külbastı için

Malzemeler

  • 500 g tavuk külbastı
  • 5 adet taze patates
  • 200 g süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
Yoğurt Soslu Ve Patatesli Tavuk Külbastı

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurdu, tuzu, baharatı ve sıvı yağı bir kasede iyice karıştırın. Havanda ezilmiş sarımsakları ekleyin. Tekrar karıştırın.
  2. Patatesleri yıkayıp kabuğuyla birlikte ince ince dilimleyin.
  3. Tavuk etlerini ve dilimlediğiniz patatesleri büyük bir kasede soslayın ve hazırladığınız sosu fırın tepisisine dizin.
  4. 200 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo