ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ YAKİTORİ

Yakitori

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yakitori Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr Piliç Göğüs Kuşbaşı
  • 200 gr şenpiliç Tavuk Ciğeri
  • 2 pırasa
  • Yarım su bardağı su
  • 1 kahve fincanı soya sosu
  • 2 kesme şeker
  • Yarım çay kaşığı beyaz biber
  • Tuz

Yakitori Nasıl Yapılır?

  • Sosu hazırlamak için, su, soya sosu ve kesme şekerleri bir kaba alıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. 
  • Eti 3x5 cm büyüklüğünde doğrayın. Pırasaları temizleyip 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Ciğeri yıkayıp süzün ve pırasa ile aynı büyüklükte kesin. 
  • Sekiz bambu şişin üzerine fırçayla şekerli sostan sürün. Pırasa, rulo sarılmış tavuk eti ve ciğeri sırayla şişlere geçirip hazırladığınız şekerli sosa bulayın.
  • Izgarada pişirip gerektikçe üzerine sosu gezdirin. Tuz ve beyaz biber serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!