ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TERİYAKİ SOSLU TAVUK

Teriyaki soslu tavuk

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Teriyaki soslu tavuk tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 parça tavuk pirzola
  • Tuz
  • Karabiber

Teriyaki sos için

  • Yarım su bardağı soya sosu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı erik ekşisi
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam toz zencefil

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Teriyaki soslu tavuk Nasıl Yapılır

Tavuk pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırın. Kızgın yağda 12-15 dakika kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Teriyaki sos için gerekli olan bütün malzemeleri bir sos tenceresinde çok koyu olmayan bir şerbet kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kızaran tavuk pirzolaların üzerine teriyaki sos gezdirerek servis yapın
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.