ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU PRATİK BÖREK

TAVUKLU PRATİK BÖREK

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu pratik börek tarifi için malzemeler
  • 2 yufka1 tavuk göğüs eti1 havuç1 patates2 çorba kaşığı konserve bezelye4 çorba kaşığı eritilmiş margarin1 yumurta sarısıTuz
  • karabiber
Tavuklu pratik börek hazırlanışı

Tavuk göğüs etini haşlayıp tel tel ayırın. Havuç ve patatesi temizleyip küp küp doğrayın. Sebzeleri haşlayın. Bezelyeyi süzüp sudan geçirin. Tavuk eti, tuz, karabiber ve sebzeleri bir kapta harmanlayın.

Yufkayı tezgâha serip üzerine 2 kaşık eritilmiş margarin gezdirin. İkinci yufkayı üzerine serin. 2 kaşık margarinle yağlayıp üçgen parçalar halinde sekize kesin.

Üçgen yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız harçtan yerleştirip kalın sigara böreği şeklinde sarın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.

Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!