Tavuklu Pilav
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Tavuklu Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?
- Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın. Tencereye alıp suda haşlayın. Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Pirinci tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun.
- Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
- Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin, pilavın üzerine ekleyerek servis edin.
- Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- İstersenizeğer tavuklu pilava 1 suu bardağı haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz.
- Tane tane bir pilav istiyorsanız eğer yağda 5 dakika kavurun.
- Pilav demlenirken fazla su ile lapa olmaması için üzerine bir bez örtmeyi unutmayın.
- Karabiber pilava çok yakışacaktır, servis ederken ekleyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR