ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU PİLAV

Tavuklu Pilav

Tavuklu pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Tavuğun derisini tamamen temizleyip parçalara ayırın. Tencereye alıp suda haşlayın. Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. Pirinci tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak kavurun.
  • Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. 
  • Haşladığınız tavuğun etlerini didikleyin, pilavın üzerine ekleyerek servis edin. 
  • Afiyet olsun.


Püf Noktası:

  • İstersenizeğer tavuklu pilava 1 suu bardağı haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz. 
  • Tane tane bir pilav istiyorsanız eğer yağda 5 dakika kavurun. 
  • Pilav demlenirken fazla su ile lapa olmaması için üzerine bir bez örtmeyi unutmayın. 
  • Karabiber pilava çok yakışacaktır, servis ederken ekleyebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!