ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK STİR FRY

Tavuk Stir Fry

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Stir Fry Tarifi İçin malzemeler

  • 4 tavuk göğüs eti
  • 2 kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 sarı biber
  • 100 gr brokoli
  • 1 çay bardağı kaju fıstık
  • 3 taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3/4 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Tavuk Stir Fry Nasıl Yapılır?

  • Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.
  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın ve tavada zeytinyağı ile yüksek ateşte 2 dakika soteleyin.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyerek iri doğrayın ve tavuklara ekleyin. Brokoliyi küçük parçalara ayırıp ekleyin.
  • Soğanları uzun verev şekilde kesip ilave edin. Yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
  • Bir kasede tavuk suyu, nişasta ve soya sosunu karıştırıp tavuğa ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Kaju fıstıkları, tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
  • Yemeği dilerseniz pirinç pilav üzerinde üzerine tekrar karabiber serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!