ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK KOKOREÇ

Tavuk Kokoreç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Kokoreç Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 6 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 6 sivri biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 3 domates
  • 2 taze soğan

Tavuk Kokoreç Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Tavuk etlerini haşlayıp soğumaya bırakın. Küp doğrayın. Bir tavada ayçiçeği yağıyla ince doğradığınız biberleri kavurun. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyin. Biber salçası, domates salçası, kimyon ve kekik ilave edip soteleyin. Tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. En son kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve isteğe bağlı olarak ekmek ya da lavaş arasına yerleştirin. Doğradığınız taze soğanı ilave edip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.