ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK KANATLI VE KÖRİLİ YEŞİL MERCİMEK

Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 500 gr tavuk kanadı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 2~3 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye aktarıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra suyunu döküp süzün.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavuk kanatlarını ekleyip her iki tarafını da kızartın. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin.
  • İki su bardağı sıcak su, salça ve 1 yemek kaşığı köriyi ekleyip karıştırın. Yeşil mercimeği de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin.
  • Kısık ateşte pişirin. Suyu yeterli gelmez ise su ilave edin. Mercimek ve tavuk kanadı pişince tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!