Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek

Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 500 gr tavuk kanadı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 2~3 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk Kanatlı Ve Körili Yeşil Mercimek

Nasıl Yapılır

  1. Yeşil mercimeği yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye aktarıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra suyunu döküp süzün.
  2. Zeytinyağını tavada ısıtın. Tavuk kanatlarını ekleyip her iki tarafını da kızartın. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin.
  4. İki su bardağı sıcak su, salça ve 1 yemek kaşığı köriyi ekleyip karıştırın. Yeşil mercimeği de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin.
  5. Kısık ateşte pişirin. Suyu yeterli gelmez ise su ilave edin. Mercimek ve tavuk kanadı pişince tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo