Tavuk Etli Mutancana

Tavuk Etli Mutancana
28 Ekim 2020

Tavuklu mutancana, aslında kuzu etiyle yapılan mutancana'nın bir yorumudur. Tavuk etli mutancana tarifi için hemen aşağıdan malzeme listesi ve yönergelere göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Tavuk Etli Mutancana için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça kuşbaşı
  • 1.5 su bardağı (300 ml) sıcak tavuk suyu
  • 15 arpacık soğanı
  • 100 gr badem
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 100 gr siyah erik
  • 100 gr kayısı
  • 75 gr siyah üzüm
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Tavuk Etli Mutancana

Nasıl Yapılır

  1. Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve bademleri ekleyin.
  2. Hafif pembeleşince tavukları ekleyin ve karıştırıp biraz kavurun. Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve taze biberiyeyi ilave edin.
  3. Kısık ateşte 20 dakika üstü kapalı şekilde pişirin. Erik ve kayısıları 2-3 parçaya bölün. 20 dakika sonra erik, kayısı, üzümleri ve sirkeyi yemeğe ilave edip karıştırın.
  4. Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo