ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ MUTANCANA

Tavuk Etli Mutancana

Tavuklu mutancana, aslında kuzu etiyle yapılan mutancana'nın bir yorumudur. Tavuk etli mutancana tarifi için hemen aşağıdan malzeme listesi ve yönergelere göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Mutancana Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça kuşbaşı
  • 1.5 su bardağı (300 ml) sıcak tavuk suyu
  • 15 arpacık soğanı
  • 100 gr badem
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 100 gr siyah erik
  • 100 gr kayısı
  • 75 gr siyah üzüm
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Tavuk Etli Mutancana Nasıl Yapılır?

  • Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve bademleri ekleyin.
  • Hafif pembeleşince tavukları ekleyin ve karıştırıp biraz kavurun. Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve taze biberiyeyi ilave edin.
  • Kısık ateşte 20 dakika üstü kapalı şekilde pişirin. Erik ve kayısıları 2-3 parçaya bölün. 20 dakika sonra erik, kayısı, üzümleri ve sirkeyi yemeğe ilave edip karıştırın.
  • Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!