Tavuk Etli Mutancana

Tavuklu mutancana, aslında kuzu etiyle yapılan mutancana'nın bir yorumudur. Tavuk etli mutancana tarifi için hemen aşağıdan malzeme listesi ve yönergelere göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tavuk Etli Mutancana Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg tavuk kalça kuşbaşı
- 1.5 su bardağı (300 ml) sıcak tavuk suyu
- 15 arpacık soğanı
- 100 gr badem
- 2 yemek kaşığı bal
- Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
- 1 dal taze biberiye
- 100 gr siyah erik
- 100 gr kayısı
- 75 gr siyah üzüm
- 3 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
Tavuk Etli Mutancana Nasıl Yapılır?
- Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve bademleri ekleyin.
- Hafif pembeleşince tavukları ekleyin ve karıştırıp biraz kavurun. Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve taze biberiyeyi ilave edin.
- Kısık ateşte 20 dakika üstü kapalı şekilde pişirin. Erik ve kayısıları 2-3 parçaya bölün. 20 dakika sonra erik, kayısı, üzümleri ve sirkeyi yemeğe ilave edip karıştırın.
- Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR