ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ MUTANCANA

Tavuk Etli Mutancana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Mutancana Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk kalça kuşbaşı
  • 1.5 su bardağı (300 ml) sıcak tavuk suyu
  • 15 arpacık soğanı
  • 100 gr badem
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 100 gr siyah erik
  • 100 gr kayısı
  • 75 gr siyah üzüm
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Tavuk Etli Mutancana Nasıl Yapılır?

  • Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ve bademleri ekleyin.
  • Hafif pembeleşince tavukları ekleyin ve karıştırıp biraz kavurun. Bal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ve taze biberiyeyi ilave edin.
  • Kısık ateşte 20 dakika üstü kapalı şekilde pişirin. Erik ve kayısıları 2-3 parçaya bölün. 20 dakika sonra erik, kayısı, üzümleri ve sirkeyi yemeğe ilave edip karıştırın.
  • Üzeri kapalı olarak 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Yüksek proteinli kuzu mutancana tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!