ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ MAKARNA

Tavuk Etli Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 1 kırmızıbiber
  • 300 ml krema
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)

Tavuk Etli Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı zeytinyağı ve tuz ilave edilmiş kaynayan suda haşlayın. Derin ve büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce kıydığınız soğan ve biberi soteleyin.
  • Kabakların kabuklarını soyup ince şerit halinde dilimleyin. Hafif diri kalacak şekilde küçük bir tencerede haşlayın. Havuçları rendeleyip 3-4 dakika haşlayın.
  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tavada zeytinyağı ve kekikle birlikte soteleyin. Tüm sebzelerle birlirkte harmanlayın. Kremayı ilave edip 2 dakika daha pişirin.
  • Ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp makarnayı tavuk etli sebze karışımına ilave edin. Harmanlayıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.