ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ MAKARNA

Tavuk Etli Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 1 kırmızıbiber
  • 300 ml krema
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)

Tavuk Etli Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı zeytinyağı ve tuz ilave edilmiş kaynayan suda haşlayın. Derin ve büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce kıydığınız soğan ve biberi soteleyin.
  • Kabakların kabuklarını soyup ince şerit halinde dilimleyin. Hafif diri kalacak şekilde küçük bir tencerede haşlayın. Havuçları rendeleyip 3-4 dakika haşlayın.
  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tavada zeytinyağı ve kekikle birlikte soteleyin. Tüm sebzelerle birlirkte harmanlayın. Kremayı ilave edip 2 dakika daha pişirin.
  • Ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp makarnayı tavuk etli sebze karışımına ilave edin. Harmanlayıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!