Tavuk Etli Makarna

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tavuk Etli Makarna Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket makarna
- 400 gr tavuk göğüs eti
- 3 kabak
- 3 havuç
- 1 kırmızıbiber
- 300 ml krema
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
Tavuk Etli Makarna Nasıl Yapılır?
- Makarnayı zeytinyağı ve tuz ilave edilmiş kaynayan suda haşlayın. Derin ve büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce kıydığınız soğan ve biberi soteleyin.
- Kabakların kabuklarını soyup ince şerit halinde dilimleyin. Hafif diri kalacak şekilde küçük bir tencerede haşlayın. Havuçları rendeleyip 3-4 dakika haşlayın.
- Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tavada zeytinyağı ve kekikle birlikte soteleyin. Tüm sebzelerle birlirkte harmanlayın. Kremayı ilave edip 2 dakika daha pişirin.
- Ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp makarnayı tavuk etli sebze karışımına ilave edin. Harmanlayıp servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR