Tavuk Etli Makarna

Tavuk Etli Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuk Etli Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 1 kırmızıbiber
  • 300 ml krema
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
Tavuk Etli Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarnayı zeytinyağı ve tuz ilave edilmiş kaynayan suda haşlayın. Derin ve büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce kıydığınız soğan ve biberi soteleyin.
  2. Kabakların kabuklarını soyup ince şerit halinde dilimleyin. Hafif diri kalacak şekilde küçük bir tencerede haşlayın. Havuçları rendeleyip 3-4 dakika haşlayın.
  3. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tavada zeytinyağı ve kekikle birlikte soteleyin. Tüm sebzelerle birlirkte harmanlayın. Kremayı ilave edip 2 dakika daha pişirin.
  4. Ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp makarnayı tavuk etli sebze karışımına ilave edin. Harmanlayıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo