ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK ETLİ BARBUNYA

Tavuk etli barbunya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli barbunya tarifi için malzemeler

  • 1 kg barbunya fasulyesi
  • 12 küçük tavuk but
  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 soğan
  • Kırmızı topbiber
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Taze biberiye
  • 1 çay kaşığı kırmızı tane biber
  • Tuz

Tavuk etli barbunya Nasıl Yapılır

  • Barbunyaları ayıklayın.Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.Soğanları temizleyip kıyın.
  • Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.Tavuk etlerini ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  • Domates ve salçaları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Barbunya, sıcak su, tuz ve tane biberleri ilave edin.
  • Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan etli barbunya tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:53:36

benim bildiim barbunya 10dak pişmez

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.