Tavuk Etli Barbunya

Tavuk Etli Barbunya
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Barbunya için

Malzemeler

  • 1 kg barbunya fasulyesi
  • 12 küçük tavuk but
  • 4 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 soğan
  • Kırmızı topbiber
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Taze biberiye
  • 1 çay kaşığı kırmızı tane biber
  • Tuz
Tavuk Etli Barbunya

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyaları ayıklayın.Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
  2. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.Soğanları temizleyip kıyın.
  3. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.Tavuk etlerini ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  4. Domates ve salçaları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Barbunya, sıcak su, tuz ve tane biberleri ilave edin.
  5. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan etli barbunya tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo