ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK BEYTİ

Tavuk Beyti

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Beyti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kg tavuk eti
  • 50 gr adaçayı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Perde pilavı için

  • 700 gr pirinç
  • 200 gr kuş üzümü
  • 100 gr çam fıstığı
  • Yarım demet dereotu
  • 200 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Tavuk Beyti Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini eşit ve ufak parçalara ayırın. Bir kapta ayçiçeği yağı, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırın ve tavuk etlerini bu karışıma bulayın. Izgarada iyice pişirin.
  • Çam fıstıklarını altın sarısı oluncaya kadar tencerede kavurun. Pirinçleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Kuş üzümlerini ve tuzu da ilave edin. Suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekip demlenince ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.
  • Servis tabağına tavuk eti ve pilavı alın. İsteğe göre közlenmiş domates ve biberle birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!