Tavuk Beyti

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Tavuk Beyti Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 kg tavuk eti
- 50 gr adaçayı
- Tuz
- Karabiber
- Ayçiçeği yağı
Perde pilavı için
- 700 gr pirinç
- 200 gr kuş üzümü
- 100 gr çam fıstığı
- Yarım demet dereotu
- 200 gr tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
Tavuk Beyti Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini eşit ve ufak parçalara ayırın. Bir kapta ayçiçeği yağı, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırın ve tavuk etlerini bu karışıma bulayın. Izgarada iyice pişirin.
- Çam fıstıklarını altın sarısı oluncaya kadar tencerede kavurun. Pirinçleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Kuş üzümlerini ve tuzu da ilave edin. Suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekip demlenince ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.
- Servis tabağına tavuk eti ve pilavı alın. İsteğe göre közlenmiş domates ve biberle birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?