ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK BEYTİ

Tavuk Beyti

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Beyti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kg tavuk eti
  • 50 gr adaçayı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Perde pilavı için

  • 700 gr pirinç
  • 200 gr kuş üzümü
  • 100 gr çam fıstığı
  • Yarım demet dereotu
  • 200 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Tavuk Beyti Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini eşit ve ufak parçalara ayırın. Bir kapta ayçiçeği yağı, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırın ve tavuk etlerini bu karışıma bulayın. Izgarada iyice pişirin.
  • Çam fıstıklarını altın sarısı oluncaya kadar tencerede kavurun. Pirinçleri ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Kuş üzümlerini ve tuzu da ilave edin. Suyu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekip demlenince ince kıyılmış dereotlarını ekleyin.
  • Servis tabağına tavuk eti ve pilavı alın. İsteğe göre közlenmiş domates ve biberle birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!