ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TANDOORİ SOSLU TAVUK

Tandoori Soslu Tavuk

Tandoori soslu tavuk

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tandoori Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 12 soğan
  • 1 limon
  • Taze zence?l
  • 400 g Hindistancevizi sütü

Marinasyon için:

  • 150 g yoğurt
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım parmak büyüklüğünde zence?l (Ezilmiş sarımsak ile robottan geçirin)
  • Tuz
  • Karabiber

Tandoori Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Marinasyon malzemelerini 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber ile karıştırın. Tavuğu hazırladığınız sos ile iyice ovun. Tavuğu 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırını 200 derecede ısıtın. İnce kıyılmış soğanları, ikiye böldüğünüz limonu ve kalın dilimlenmiş taze zencefili derin fırın kabına alın.
  • Tavuğu malzemelerin ortasına yerleştirin.Yaklaşık 1 saat 15 dakika fırında kızartın. Tavuk piştikten sonra servis kabına alarak üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Fırın kabınızın içindeki zencefili atın. Kabın içindeki sosu,soğan ile birlikte robottan geçirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyerek bir taşım kaynatın.Tavukla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!