Tajine Zitoune

Tajine Zitoune
06 Eylül 2023

Cezayir mutfağında geleneksel yahni olarak bilinen bu yemek, adını içinde pişirildiği toprak çömlekten almıştır. Tajine adı verilen bu çömlekte, tavuk, soğan, yeşil zeytin gibi farklı malzemeler bir araya getirilir. Pişirme işleminden sonra, kapağıyla birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, tajine zitoune tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Cezayir yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tajine Zitoune için

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü veya but
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 su bardağı yeşil zeytin
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için:

  • Maydanoz veya kişniş
Tajine Zitoune

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavuk butlarını veya göğüslerini yıkayın ve fazla suyunu süzdürün.
  2. Tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı ekleyerek kavurun.
  3. Ardından sarımsağı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  4. Tavukları tencereye ilave edin ve güzelce pişene kadar soteleyin.
  5. Üzerine kimyon, zerdeçal, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyin.
  6. Daha sonra yeşil zeytinleri ilave edin ve karıştırın.
  7. Tavuk suyunu tencereye ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. 
  8. Pişen tajini maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tavuk suyu yerine içme suyu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo