ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ SUSAMLI TAVUK

> SUSAMLI TAVUK
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Susamlı tavuk tarifi için malzemeler
  • 2 çorba kaşığı margarin 2 tavuk göğüs eti 4 havuç 2 soğan 1 domates 2 çorba kaşığı susam 1 çay kaşığı kekik Tuz
Susamlı tavuk Nasıl Yapılır

Tavuk etini küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip ince verev dilimler halinde doğrayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. 
Margarinin üçte birini tavada eritin. Havuçları ekleyip kavurun. Kızaran havuçları kevgirle ayrı bir tabağa alıp bekletin. Soğanları ince ince doğrayıp aynı yağa ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları da kevgirle ayrı bir tabağa alın. 
Kalan margarini tavadaki yağa ekleyip eritin. Tavuk etlerini ilave edip kızarıncaya kadar karıştırarak kavurun. 
Susam, kekik ve tuzu serpip havuç, domates ve soğanları ilave edin ve bir iki kez karıştırdıktan sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.