ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ SUSAMLI TAVUK

Susamlı Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susamlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin 2 tavuk göğüs eti 4 havuç 2 soğan 1 domates 2 çorba kaşığı susam 1 çay kaşığı kekik Tuz

Susamlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk etini küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip ince verev dilimler halinde doğrayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. 
Margarinin üçte birini tavada eritin. Havuçları ekleyip kavurun. Kızaran havuçları kevgirle ayrı bir tabağa alıp bekletin. Soğanları ince ince doğrayıp aynı yağa ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları da kevgirle ayrı bir tabağa alın. 
Kalan margarini tavadaki yağa ekleyip eritin. Tavuk etlerini ilave edip kızarıncaya kadar karıştırarak kavurun. 
Susam, kekik ve tuzu serpip havuç, domates ve soğanları ilave edin ve bir iki kez karıştırdıktan sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!