ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ SEBZE SOTELİ TAVUK BUT

Sebze soteli tavuk but

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze soteli tavuk but tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 800 g tavuk but eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebze garnitür için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avokado
  • 8 parça bebek mısır
  • 300 g bebek ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak

Sebze soteli tavuk but Nasıl Yapılır

Tavuk but etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada pişirin. Sebze garnitürü için zeytinyağını bir tavada ısıtın. Ezdiğiniz sarımsakları, kabuklarını soyup yarım ay doğradığınız avokadoyu, bebek mısırlar ve bebek ıspanakları ekleyin. Tuz, ve baharatlarla tatlandırıp hafif soteleyin. Sotelediğiniz sebzeleri bir servis tabağına alın. Pişen tavukları da üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.