Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk

Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk
15 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk için

Malzemeler

Biber çanakları için

  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Köri soslu tavuk için

  • 8 parça kemiksiz kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem içi

Sosu için

  • 3/4 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • 1/4 su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı köri

Üzeri için

  • Frenk soğanı
Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Biber çanakları için renkli biberleri uzunlamasına ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  2. Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırın. Baharatlı zeytinyağını bir fırça yardımıyla biberlerin üzerlerine ve içlerine sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler közleninceye kadar 15-20 dakika pişirin.
  4. Tavuk kalça etlerini yayvan bir kaba alın. Tuz ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırıp tavuk kalça etlerinin üzerine serpin.
  5. Tereyağını bir tavada eritin. Ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz badem içini ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip renkleri dönünceye kadar pişirin.
  6. Sosu için tavuk suyu, krema, toz parmesan peyniri, limon suyu ve köriyi bir sos tenceresine alın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  7. Pişirdiğiniz bademli tavuk etlerini bir fırın kabına alın. Üzerine kremalı sosu ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip fırından alın.
  8. Köri soslu tavukları biber çanaklarının içlerine paylaştırın. Üzerini Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo