ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ RENKLİ BİBER ÇANAĞINDA KÖRİLİ TAVUK

Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk

Renkli biber çanağında körili tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk Tarifi İçin malzemeler

Biber çanakları için

  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Köri soslu tavuk için

  • 8 parça kemiksiz kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem içi

Sosu için

  • 3/4 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • 1/4 su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı köri

Üzeri için

  • Frenk soğanı

Renkli Biber Çanağında Körili Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Biber çanakları için renkli biberleri uzunlamasına ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırın. Baharatlı zeytinyağını bir fırça yardımıyla biberlerin üzerlerine ve içlerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler közleninceye kadar 15-20 dakika pişirin.
  • Tavuk kalça etlerini yayvan bir kaba alın. Tuz ve toz kırmızı biberi bir kasede karıştırıp tavuk kalça etlerinin üzerine serpin.
  • Tereyağını bir tavada eritin. Ezdiğiniz sarımsaklar ve kabuksuz badem içini ilave edip 1-2 dakika soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip renkleri dönünceye kadar pişirin.
  • Sosu için tavuk suyu, krema, toz parmesan peyniri, limon suyu ve köriyi bir sos tenceresine alın. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz bademli tavuk etlerini bir fırın kabına alın. Üzerine kremalı sosu ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip fırından alın.
  • Köri soslu tavukları biber çanaklarının içlerine paylaştırın. Üzerini Frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!