ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PORTAKALLI REZENELİ SOS

Portakallı Rezeneli Sos

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Rezeneli Sos Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 g tavuk kanat

Marine sosu için

  • 1/3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
  • 1 yemek kaşığı toz adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş rezene tohumu

Portakallı Rezeneli Sos Nasıl Yapılır?

Marine sosu için gerekli olan bütün malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Tavukları da ekleyip 4 saat buzdolabında bekletin. Tavukları sosuyla beraber bir fırın torbasına alarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Yanında yeşil salata ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!