ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ PORTAKALLI REZENELİ SOS

Portakallı rezeneli sos

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı rezeneli sos tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g tavuk kanat

Marine sosu için

  • 1/3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan
  • 1 yemek kaşığı toz adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş rezene tohumu

Portakallı rezeneli sos Nasıl Yapılır

Marine sosu için gerekli olan bütün malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Tavukları da ekleyip 4 saat buzdolabında bekletin. Tavukları sosuyla beraber bir fırın torbasına alarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Yanında yeşil salata ile servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:51

guzel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.