Yeterince su (ördek etlerinin üzerini kaplayacak kadar)
Tuz
Karabiber
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
3-4 adet patates
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Taze kekik
Patates Püresi Yatağında Ördek
Nasıl Yapılır
Tavayı yüksek ateşte ısıtın. Ördek etlerini, derili kısımları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Etlerin her iki tarafını da çevirerek, derilerindeki yağı eritip hafifçe kızartın.
Yağı eriyen ördek etlerini tavadan alıp fazla yağı süzdürün. Ardından ördekleri ayrı bir tencereye alın ve üzerlerini örtecek kadar su ekleyin.
Tencereye tuz, karabiber, defne yaprağı ve sarımsakları da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1.5-2 saat, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Pişen ördek etlerini tencereden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Etlerin kurumaması için fırın kabına 2-3 kaşık haşlama suyundan ekleyin.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, ördeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Aynı haşlama suyuna doğranmış patatesleri ekleyin. Patateslere tuz, karabiber ve ördekten eriyen yağı da ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar pişirin, sonra bir çatal veya mikserle püre haline getirin.
Fırından çıkan ördek etlerini ve patates püresini servis tabağına alın. Üzerine taze kekik serpiştirerek patates püresi yatağında ördek etinizi sıcak servis edin.
Teşekkür ederiz.