Patates Püresi Yatağında Ördek

Patates Püresi Yatağında Ördek
05 Şubat 2025

Lezzet dolu bir ziyafet için patates püresi yatağında ördeği deneyin.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patates Püresi Yatağında Ördek için

Malzemeler

  • 1 adet ördeğin but ve kanat kısımları
  • Yeterince su (ördek etlerinin üzerini kaplayacak kadar)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Taze kekik
Patates Püresi Yatağında Ördek

Nasıl Yapılır

  1. Tavayı yüksek ateşte ısıtın. Ördek etlerini, derili kısımları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Etlerin her iki tarafını da çevirerek, derilerindeki yağı eritip hafifçe kızartın.
  2. Yağı eriyen ördek etlerini tavadan alıp fazla yağı süzdürün. Ardından ördekleri ayrı bir tencereye alın ve üzerlerini örtecek kadar su ekleyin.
  3. Tencereye tuz, karabiber, defne yaprağı ve sarımsakları da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1.5-2 saat, etler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pişen ördek etlerini tencereden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin. Etlerin kurumaması için fırın kabına 2-3 kaşık haşlama suyundan ekleyin.
  5. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında, ördeklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Aynı haşlama suyuna doğranmış patatesleri ekleyin. Patateslere tuz, karabiber ve ördekten eriyen yağı da ilave edin. Patatesler yumuşayana kadar pişirin, sonra bir çatal veya mikserle püre haline getirin.
  7. Fırından çıkan ördek etlerini ve patates püresini servis tabağına alın. Üzerine taze kekik serpiştirerek patates püresi yatağında ördek etinizi sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo