ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ NOHUTLU TAVUK YEMEĞİ

Nohutlu Tavuk Yemeği

Nohutlu tavuk yemeği

Birçok sebze ile uyum içinde olan nohut ile lezzetli et yemekleri hazırlayabilirsiniz. Düzenli tüketeceğiniz bakliyatlar diyabet rahatsızlıklarına yakalanma riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Hazırsanız, nohutlu tavuk yemeği tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Tavuk Yemeği Tarifi İçin malzemeler

Baharat karışımı için

  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biberi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Kekik
  • 800 g tavuk kalça eti
  • 2 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı hafif haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş

Nohutlu Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Tuz ve baharatları derin bir kapta karıştırın. Tavuk kalça etlerini baharat karışımına bulayın. 
  • Piyazlık doğradığınız soğanları bir kaseye alın. Üzerine iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip karıştırın. Soğanları bir fırın kabının tabanına yayın. 
  • Haşlanmış nohutları, baharatları tavuklara ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın. 
  • Nohutlu tavuk etlerini soğanların üzerine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış kişnişle süsleyerek sıcak servis yapın.

Nohutlu bulgur pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!