Nohutlu Tavuk Yemeği

Nohutlu Tavuk Yemeği
08 Şubat 2021

Birçok sebze ile uyum içinde olan nohut ile lezzetli et yemekleri hazırlayabilirsiniz. Düzenli tüketeceğiniz bakliyatlar diyabet rahatsızlıklarına yakalanma riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Hazırsanız, nohutlu tavuk yemeği tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nohutlu Tavuk Yemeği için

Malzemeler

Baharat karışımı için

  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biberi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Kekik
  • 800 g tavuk kalça eti
  • 2 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı hafif haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş
Nohutlu Tavuk Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Tuz ve baharatları derin bir kapta karıştırın. Tavuk kalça etlerini baharat karışımına bulayın. 
  2. Piyazlık doğradığınız soğanları bir kaseye alın. Üzerine iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edip karıştırın. Soğanları bir fırın kabının tabanına yayın. 
  3. Haşlanmış nohutları, baharatları tavuklara ekleyin. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın. 
  4. Nohutlu tavuk etlerini soğanların üzerine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tavuklar kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Üzerini ince kıyılmış kişnişle süsleyerek sıcak servis yapın.

Nohutlu bulgur pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo