ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ MİLFÖY KAPLI TAVUK BUT

Milföy Kaplı Tavuk But

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milföy Kaplı Tavuk But Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça tavuk but
  • 5 milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Milföy Kaplı Tavuk But Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve 4 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Yarım çay bardağı tavuk suyunu ilave edin. Sosu tavuk butlarının üzerine sürün.
  • Milföy hamurlarını unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafifçe açın. Butları üzerlerine yerleştirip sarın.
  • Kalan hamurdan şeritler kesip üzerine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!