Milföy Kaplı Tavuk But

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Milföy Kaplı Tavuk But Tarifi İçin malzemeler
- 4 parça tavuk but
- 5 milföy hamuru
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Milföy Kaplı Tavuk But Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 4 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin. Yarım çay bardağı tavuk suyunu ilave edin. Sosu tavuk butlarının üzerine sürün.
- Milföy hamurlarını unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafifçe açın. Butları üzerlerine yerleştirip sarın.
- Kalan hamurdan şeritler kesip üzerine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR