ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ MANTARLI TAVUK STROGONOF

Mantarlı Tavuk Strogonof

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Tavuk Strogonof Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kültür mantarı
  • 2 sivri biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı barbekü sosu
  • 1 tatlı kaşığı worcestershire sosu
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • Yarım su bardağı krema

Mantarlı Tavuk Strogonof Nasıl Yapılır?

Mantarları yıkayıp ince doğrayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarları ve şerit halinde doğranmış biberleri ekleyerek soteleyin. Tavuk etlerini şeritler halinde doğrayıp zeytinyağı ile ayrı bir tavada soteleyin ve mantarlı karışıma ekleyin. Sosları, hardalı, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak kremayı ilave edip yüksek ateşte birkaç dakika pişirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.