ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ MANTARLI TAVUK SALATASI

Mantarlı tavuk salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı tavuk salatası tarifi için malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3 tavuk göğüs eti 4 çorba kaşığı süzme bal 2 diş sarımsak 650 gr mantar 1 marul Tuz
  • karabiberSos için: 5 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı portakal suyu 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı hardal 2 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 diş sarımsak 1 demet taze soğan

Mantarlı tavuk salatası Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerinin bir tarafına bal sürüp tuz ve karabiber serpin. 10 dakika ızgarada kızartın. Aynı işlemi diğer tarafı için tekrarlayın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra herbirini 6 eşit parçaya bölün. 

Sosu hazırlamak için; taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Derin bir kaba alıp portakal suyu, sirke, zeytinyağı, hardal, yoğurt, ve ezilmiş 1 diş sarımsağı ekleyerek karıştırın. 

2 diş sarımsağı ezin, mantarları dilimleyin. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sarımsağı pembeleştirin. Mantarları ekleyip 5-6 dakika kavurun. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız sosu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 

Marul yapraklarını tek tek yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirin. Mantarlı karışımı ve kızarmış tavuk parçalarını marul yapraklarının üzerine alıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.