Mantarlı Tavuk Salatası

Mantarlı Tavuk Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Tavuk Salatası için

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 tavuk göğüs eti
  • 4 çorba kaşığı süzme bal
  • 2 diş sarımsak
  • 650 gr mantar
  • 1 marul
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için:

  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet taze soğan
Mantarlı Tavuk Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etlerinin bir tarafına bal sürüp tuz ve karabiber serpin. 10 dakika ızgarada kızartın.
  2. Aynı işlemi diğer tarafı için tekrarlayın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra herbirini 6 eşit parçaya bölün. 
  3. Sosu hazırlamak için; taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Derin bir kaba alıp portakal suyu, sirke, zeytinyağı, hardal, yoğurt, ve ezilmiş 1 diş sarımsağı ekleyerek karıştırın. 
  4. 2 diş sarımsağı ezin, mantarları dilimleyin. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırıp sarımsağı pembeleştirin.
  5. Mantarları ekleyip 5-6 dakika kavurun. Tencereyi ateşten alıp hazırladığınız sosu ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 
  6. Marul yapraklarını tek tek yıkayıp süzün. Salata tabağına yerleştirin. Mantarlı karışımı ve kızarmış tavuk parçalarını marul yapraklarının üzerine alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Ana öğünlerde sunabileceğiniz pratik tavuk salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo