Limonlu Ve Pazılı Tavuk

 Limonlu Ve Pazılı Tavuk
06 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limonlu Ve Pazılı Tavuk için

Malzemeler

  • 8 parça kemiksiz tavuk kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı isot biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 3 yaprak pazı (İnce kıyılmış)
Limonlu Ve Pazılı Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerinin üzerine tuzu, karabiberi ve isotu serpin. Her iki tarafını tereyağı ile birlikte tavada (Fırın ısısına da dayanıklı bir tava olmalı) kızartın. Havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyip biraz daha pişirin.
  2. Tavuk suyunu, ince kıydığınız pazıyı ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte 5 dakika pişirin.
  3. Fırın ısısına dayanıklı tavayı veya fırın ısısına dayanıklı değilse tavanın içindekileri fırın kabına aktarın.
  4. 175 derecede, yarım saat pişirin. Fırından almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu üzerine serpip tekrar fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo