ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ LİMONLU VE PAZILI TAVUK

LİMONLU VE PAZILI TAVUK

 Limonlu ve pazılı tavuk
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu ve pazılı tavuk tarifi için malzemeler
  • 8 parça kemiksiz tavuk kalça eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı isot biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 3 yaprak pazı (İnce kıyılmış)
Limonlu ve pazılı tavuk Nasıl Yapılır

  • Tavuk etlerinin üzerine tuzu, karabiberi ve isotu serpin. Her iki tarafını tereyağı ile birlikte tavada (Fırın ısısına da dayanıklı bir tava olmalı) kızartın. Havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyip biraz daha pişirin.
  • Tavuk suyunu, ince kıydığınız pazıyı ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte 5 dakika pişirin.
  • Fırın ısısına dayanıklı tavayı veya fırın ısısına dayanıklı değilse tavanın içindekileri fırın kabına aktarın.
  • 175 derecede, yarım saat pişirin. Fırından almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu üzerine serpip tekrar fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!