ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KİEVSKİ

Kievski

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kievski Tarifi İçin malzemeler

  • Piliç göğüs eti
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Yumurta
  • Patates
  • Kornişon Turşu
  • Yeşil Soğan
  • Mayonez
  • Karabiber
  • Hardal

Kievski Nasıl Yapılır?

Piliç göğüs eti et dövücü ile inceltilir. Üzerine ince bir tabaka halinde buzlukta dondurulmuş tereyağı yayılır. Tuz ve karabiber serpilip rulo şeklinde sarılır. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızdırılmamış ama sıcak yağda 20-25 dakika kızartılır. Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. Kornişon turşu ve yeşil soğanlar doğranır. Mayonez, tuz, karabiber ve hardal eklenip harmanlanır. Robotta ezilmiş ıspanak beşamel sosla karıştırılır. Kievski kızarmış ekmeğin üzerinde yanında patates garnisi ve üzerine ekşi krema sıkılmış ıspanak garnisi ile birlikte sunulur.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!