ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KİEVSKİ

Kievski

Kievski

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kievski Tarifi İçin malzemeler

  • Piliç göğüs eti
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Yumurta
  • Patates
  • Kornişon Turşu
  • Yeşil Soğan
  • Mayonez
  • Karabiber
  • Hardal

Kievski Nasıl Yapılır?

  • Piliç göğüs eti et dövücü ile inceltilir. Üzerine ince bir tabaka halinde buzlukta dondurulmuş tereyağı yayılır.
  • Tuz ve karabiber serpilip rulo şeklinde sarılır. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızdırılmamış ama sıcak yağda 20-25 dakika kızartılır.
  • Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. Kornişon turşu ve yeşil soğanlar doğranır. Mayonez, tuz, karabiber ve hardal eklenip harmanlanır.
  • Robotta ezilmiş ıspanak beşamel sosla karıştırılır.
  • Kievski kızarmış ekmeğin üzerinde yanında patates garnisi ve üzerine ekşi krema sıkılmış ıspanak garnisi ile birlikte sunulur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!